Om Brf Kanten

De tre bostadshusen i Brf Kanten som byggdes 1952 är belägna på Kirseberg, mellan Stubbamöllegatan, Vattenverksvägen och Ryttaregatan.

Lägenheterna var ursprungligen på 1-3 rok, varav vissa har sammanslagits till 4 eller 5 rok. Antalet lägenheter är 128 stycken. Husen har tre eller fyra våningar. Fasaderna är av rött tegel. Relining av avloppssystem slutfördes i juni 2020.

Livsmedelsaffärer, såväl Coop som kvartersbutiker, finns inom några hundra meters avstånd. Likaså frisörer, presentbutik, snabbmat, bilverkstad, stadsbibliotek, krogar, mm.

Vi har sport- och motionshallar, fotbollsplaner, strövområden mm nära, och tvärs över gatan Beijers Park med sina ängar, gräsmattor, fågeldamm, kafé, lekplats, utegym, etc, som lockar till besök året om.

Busshållplatser finns nära, med linje 4 till Värnhem, Centralen, etc, samt regionbussar till bl.a. Lund, och för bilar finns fri parkering längs gatorna i området.

Föreningen är ansluten till kabel-TV-nät via ComHem, basutbud gratis. Vi är anslutna till Internet via OwnIt, med låga priser.

Det finns 5 tvättstugor med 9 tvättmaskiner, 5 torktumlare, 5 torkskåp och 2 torkrum.

Föreningens medlemmar har tillgång till ett låst mopedförråd. Renovering av trapphus och entréer slutfördes 2016. Vi har en fin gård med sandlåda, grill, utemöbler, odlingslådor, mm, och dessutom finns det ytterligare flera uteplatser.